Pályaválasztási tanácsadás

Szomorú tény, hogy a legtöbb ember szinte belepottyan egy-egy munkakörbe. Kár, mert ha valaki nem talál rá arra a foglalkozásra, ami neki való, sohasem lesz alkalma képességei kiteljesítésére.Ez pazarlás az emberi erőforrásokkal, ami nagy valószínűséggel kudarcok és emberi feszültségek örökös forrásává válik.

Career_Day_graphic

Gyakran látjuk, hogy a gyerekek a középiskolából átgondolatlanul lépnek a felsőfokú tanintézetekbe, majd onnan tovább már a képzettségüknek megfelelő állásba.Az emberek gyakran választanak olyan munkakört, ami a legnagyobb fizetéssel és biztonsággal jár, legalábbis rövid távon. Eközben egyátalán nincsenek tudatában, vajon hosszú távon milyen lelki sérüléseket okoz, ha elégedetlenek saját munkájukkal. Vannak, akik” apjuk nyomába lépnek”, vagy alávetik magukat szüleik, barátaik és az iskola elvárásainak.

Amikor hivatást választunk, két dolgot kell tudatosítanunk: először, ismerni kell önmagunkat. másodszor, tudnunk kell, mit kínál a világ. Boldogságunk és sikerünk- bármit is jelentenek ezek a szavak- csak tőlünk függ. Az , amitől más ember elégedett, nem szükségszerűen felel meg nekünk is. Amikor választunk, mi magunk döntünk arról, miben vagyunk a legjobbak, mit szeretünk a legjobban csinálni.

Az egyéni tanácsadás alkalmával megvizsgálom a hozzám forduló élethelyzetét, szakmai életútját, családi állapotát, hobbyjait. Teszteket és kérdőíveket töltetek ki, ami segítségével fogalmat alkothatunk arról, mi az, amit természeténél fogva a legjobban tud, a képességeiről; mi az ami legjobban megfelel a stílusának és viselkedésének, a személyiségéről; és ami a legnagyobb valószínűséggel serkenti majd az érdeklődését és viszonyulását, a motivációiról. Rávilágítok majd , hogy ezeknek az alapvető tulajdonságoknak mi a jelentősége a hivatásával kapcsolatos döntéseiben.

Amennyiben szeretnél pályaválasztási tanácsadásra jönni hozzám, írj nekem a lelecaffee@gmail.com-ra.  Lehetőség van személyesen Budapesten vagy Skypeon történő konzultációra is.