Kineziológia

Jelen választásainkat a múltban átélt traumáink és örömeink befolyásolják. S természetesen ma hozott döntéseink alapozzák meg a jövőnket. Ha fel tudjuk oldani a múlt traumáit, és erősíteni tudjuk az örömöket, választásainkkal azt a jövőt építjük, amelyet valójában akarunk.

Miben és hogyan segít a kineziológia?

-a probléma mögött álló lelki ok(ok) feltárásában
-önismeretünk fejlesztésében
-képességeink fejlesztésében
-kreativitásunk fejlesztésében
-sorsunk tudatos irányításában
-életminőségünk javításában
-jelen választásaink okainak megértésében
-allergia esetén (táplálék, pollen, fém)
-alvászavaroknál
-táplálkozási zavaroknál
-hangulati zavaroknál, depresszív állapotokban
-krónikus fáradékonyságnál
-traumák esetén (fizikai, lelki)
-krízishelyzetekben
-koncentrációs és memória-zavarokban
-koordinációs nehézségekben
-önbizalom és önértékelési zavarok esetén
-kapcsolati zavarokban (párkapcsolati, családi-, munkahelyi, egyéb)
-szorongásos állapotokban
-kommunikációs nehézségek esetén
-egészségmegőrzés, immunerősítés céljából
-gyermekkori nehézségek: ágybavizelés, körömrágás, viselkedészavar
-tanulási nehézségek esetén.

Ha valamelyik állítás igaz Önre, érdemes kineziológushoz fordulnia:

-Mindent bizonytalannak, sötétnek látok
-Úgy érzem, mások jobbak és értékesebbek nálam
-Rosszul alszom, fáradékony vagyok
-Szorongok, félelmeik vannak, melyektől nem szabadulok
-Allergiás vagyok
-A párommal nem értjük meg egymást, folyton gondjaink vannak
-Sokszor vagyok beteg
-Múltbeli események nyomasztanak
-Hiába tanulok, valahogy nem megy a fejembe az anyag
-Fejlődni akarok

Earth in hands - CONTEST

 

“A kineziológia egy hatékony és kíméletes terápia, amely a múltban átélt és rögzült érzelmi blokkjainkat azonosítja, majd oldja fel.”

Mi a kineziológia?

A kineziológia olyan alternatív, holisztikus jellegű, képesség-, készség- és személyiségfejlesztő egészségvédő, prevenciós jellegű módszer, amely az izomtesztelést, mint biofeedbacket (visszacsatolás) használja és ezáltal helyreállítja a test energetikai egyensúlyát, beindítja a test öngyógyító mechanizmusát. Célja a kliens jelenbeli és múltbéli problémáinak, stresszeinek feloldása. A kineziológia speciális korrekciókat használ ezen problémák által létrehozott blokkok feloldására.

Mi történik a kezelésen /oldás menete/?

Amennyiben első kezelésről van szó, akkor mielőtt belekezdenénk a kezelésbe ún. anamnézis felvételt készítünk, melyben a kliens egészségi- és családi életéről kapunk információt. Ezt követően pár szóban elmondjuk, hogy mi is a kineziológia és hogyan működik, valamint azt, hogy mi fog történni a kezelésen. Ezek után kezdődik a kineziológiai oldás. A kineziológia fő eleme az izomtesztelés. A kezelés azzal kezdődik, hogy a kliens elmondja, hogy mi a problémája. Ezután a kliens ezzel a problémával kapcsolatban egy megfelelő mondatot fogalmaz meg, amiről az aznapi oldás szólni fog. Ezután következnek az előtesztek, melyek segítségével megnézzük, hogy a kliens izmai megfelelően működnek-e. Amint ezzel minden rendben, kezdődik a kineziológiai oldás. Először a jelenben dolgozunk, itt megkeressük, hogy szükség van-e valamilyen korrekcióra. Amennyiben szükséges, akkor azt elvégeztetjük a klienssel. Ezek a korrekciós technikák nagyon könnyen elvégezhető gyakorlatok. Ezt követően megyünk a múltba, izomteszteléssel megkeressük az ún. okozó kort vagy korokat, majd az ún. legjobb megértés korát, melyek a jelenbeli problémát okozták. Amikor ezzel megvagyunk az ezen korokhoz kapcsolódó információikat keressük, melyek segíteni fognak a probléma feltárásában. Miután az összes információ segítségével megtaláltuk azt az eseményt, amely a múltban energiablokkot okozva a jelenben problémát okozott, átbeszéljük a történetet, párhuzamot vonva a jelennel. Ezután kiteszteljük, hogy szükség van-e valamilyen korrekcióra, ami segít ezen energiablokk feloldásában. Amennyiben igen, azt megcsináltatjuk a klienssel. Miután mindezzel megvagyunk következik az ún. betáplálás, ahol pozitív megerősítéssekkel jövünk vissza a jelenbe. A jelenben még egyszer megnézzük, hogy szükséges-e valamilyen korrekció. Ha igen, akkor azt elvégeztetjük a klienssel. Az oldás befejezése előtt azt is teszteljük, hogy kell-e valamilyen megerősítés vagy ún. „ házi feladat”, amit a kliens otthon meghatározott ideig végez el. Ezek a házi feladatok nagyon egyszerű gyakorlatok, könnyen elvégezhetők. Mindezek után befejezzük az oldást.

Amennyiben szeretnél kineziológiai kezelésre jelentkezni, írj nekem a lelecaffee@gmail.com-ra.

Kapcsolódó bejegyzések:

Nem szeret az anyád?Segít a kineziológia!