Identity Társasklub

 

Az Identity Társasklubunkat három részre osztottuk:

I. Identity Társasklub Önismerethez magánszemélyeknek 

II. Identity Társasklub Társkereséshez

III. Identity Társasjáték Csapatépítésre cégeknek

identityfriss

I. Identity Társasklub Önismerethez:

Mai rohanó világunkban csak borzasztóan ritkán van időnk arra, hogy megálljunk egy pillanatra és egy picit befelé forduljunk. Pedig az, hogy legalább néha-néha magunkba nézzünk, feltétlenül szükséges ahhoz, hogy lelkileg egészséges emberként élhessük életünket. Ha nem vagyunk jóban saját magunkkal, akkor a stressz rányomja a bélyegét a szeretteinkkel, barátainkkal, kollégáinkkal eltöltött időre is. Ez egy spirál, amelyből nagyon nehéz önmagunktól kitörni, erős elhatározás nélkül nem is tudnánk megtenni.

Nekünk, az Identity csapatának célja az, hogy segítsünk leküzdeni a félelmeket és segítsünk szembenézni mindazokkal a problémákkal, amelyek a harmónia útjában állnak. Meggyőződésünk, hogy ez csak úgy működik, ha tudatosan időt fordítunk önmagunk megismerésére, azaz olyan szituációkat teremtünk, amikor el tudunk merülni saját gondolatainkban.

Az Identity kiválóan alkalmas arra, hogy 3-8 ember játék közben, moderált és szabályozott (!) keretek között mélyítse önismeretét, miközben tanúja s egyúttal értő támogatója társai hasonló törekvéseinek. A játék során a résztvevők egyre pontosabban képesek saját érzéseiket és élményeiket megfogalmazni, egyre határozottabban képesek saját érzéseiket vállalni és képviselni társaik előtt is, gyakorolni az értő figyelmet, a megértést – s ezen keresztül kapcsolódni a partnerhez. Csupa, csupa olyan képesség és készség kerül játék során aktivizálásra, fejlesztésre, amelyeket a resztoratív szemléletmód érvényesítése is megkíván. Ha a játék moderátora elég empatikus, akkor a játékosok tudatosítani is képesek, hogy mit is látnak a játék nyújtotta „tükörben” – önmagukról.

A társasozás feszültségmentes légkörében oldódnak gátlásaink, kinyílik személyiségünk, fejlődik intuíciós, kommunikációs és empátiás képességünk. Ennek köszönhetően a hétköznapokban is könnyebben tudjuk majd kezelni a stresszhelyzeteket, megértjük egymás reakcióit. A pszichológiai témájú társasjátékok nagy előnye, hogy sokat beszéltetik a résztvevőket, így az egymásra való odafigyelésre is megtanítanak.

Mivel a szabályok miatt a beszélőt megértő, odafigyelő, elvárásmentes légkör veszi körül, felszabadul, és gyakran megtörténik az is, hogy egy megrekedt kapcsolatban »felolvad a jég«.

Identity 02

Miért jó Neked, ha önismereti társasjátékkal játszol?

 • Azért, hogy többet megismerj önmagadból,
 • bensőségesebb kapcsolatba kerülj másokkal,
 • rálelj akár az életfeladatodra,
 • új örömforrásokat találj,
 • erősítsd és építsd az önbizalmadat,
 • tűzz ki tartalmas célokat,
 • légy önmagad legjobbja!

Mire használható a játék az emberekkel foglalkozó különböző intézményekben?

 • bizalom erősítésére
 • egymás jobb megismerésére
 • kapcsolatok erősítésére
 • együttműködés fejlesztésére
 • egymás nagyobb mértékű elfogadására
 • pro-aktivitás fejlesztésére
 • célok megtalálására
 • önismeret fejlesztésére
 • önbizalom erősítésére
 • önfegyelem fejlesztésére
 • stressz-oldásra

Mire használható a játék a felnőttek körében?

 • egymásra figyelés megtanítására
 • egymás elfogadásának a megtanítására
 • önismeret fejlesztéshez
 • önbizalom erősítéshez
 • egymás közötti bizalom erősítéséhez

Miért jó, hogy fölfedezd magad?

A játék feladat kártyái segítenek számba venni belső kincseidet:

Öröm kártyák segítségedre vannak abban, hogy a régi örömátélő képességed újrateremtsed. Úgy tudj örülni ismét mint a gyerek, azáltal, hogy képes vagy öncélúan és haszon nélkül tevékenykedni, magáért a tevékenység öröméért.

Teremtés kártyák a gondolat, képzelet teremtő erejét idézik meg. Hozzásegítenek vágyaid megfogalmazásához, céljaid eléréséhez, életfeladatod megtalálásához.

Szeretet kártyák másokhoz való viszonyod, és mások hozzád való viszonyának tudatosításához járulnak hozzá. Fontos kapcsolataid erősítéséhez is segítséget adnak.

Lélekerő kártyák önbizalmad és önértékelésed erősítik. (Önbizalmadat a múltbeli sikereid táplálják, önértékelésed ellenben attól függ, hogy mostanában elégedett vagy-e magaddal. Mint ahogy a virágot is újra és újra öntözni kell, úgy az ember önértékelését is folyamatosan táplálni kell, újabb és újabb hasznos cselekedetekkel.)

Megoldás kártyák problémamegoldásokra inspirálnak életed különböző területein.

A játék maga 3 órás és 6fő tud egyszerre játszani.

Amennyiben érdeklődnél az Identity Társasklub Önismereti része iránt, írj a lelecaffee@gmail.comra és figyeld az Aktualitásokat.

II. Identity Társasklub Társkereséshez:

Mai világunkban kevés időnk és lehetőségünk van igényes párkeresésre. A “nagy a merítés, kicsi a fogás” mondás erre tökéletesen ráilleszthető. Egy jó párkeresés alapja az önismeret. Hozzánk illő, velünk hosszútávon jól együttműködő párt csak akkor találunk, ha foglalkozunk  elsősorban önmagunk , másodsorban a partnerünk megismerésével. Minél jobban tudjuk, milyen értékrendet tartunk fontosnak, mi a prioritás az életünkben, mitől érezzük magunkat boldognak, hogy teljesedhetünk ki az életünkben, annál könnyebben tudjuk kiválasztani azt az embert, aki ebben partnerünk lehet,  segít és támogat abban, hogy megtaláljuk mellette a boldogságot. A másik embert kiismerni, megtudni az életről, a világról, az értékrendjéről a gondolatait igen hosszú idő és egy friss kapcsolatnál még kevés az a szituáció, amin keresztűl hatékonyan megismerhetnénk a másikat. Az első találkozásoknál sokszor nem tudjuk mit kérdezzünk, miről meséljünk és kimerítő, ha többszöri randi után kezd csak kitisztulni a kép a másikkal kapcsolatban, főleg, ha ez nem egyezik a bennünk lévő elvárásokkal. Az Identity társasjáték  játékos  önismeret. A kérdései, elgondolkodtató bölcsességei sokkal mélyebben világítanak rá személyiségünk mélységeire és árnyaltságára.

Ez a társasjáték csoportban játszható és így miért ne használnánk ki az előnyeit abban, hogy számunkra potenciális partnerekkel ismerkedjünk meg kötetlenül, de mégis sokkal kreatívabban, mélyebben, és ha a játék végére valamelyik résztvevő szimpatikussá válik számunkra, illetve egymásnak, már kötetlenül, egymás világába kicsit már betekintve tudjuk folytatni kettesben a beszélgetést.

connected soulmates - heart shape of love over a white background

Mivel csoportban történik a társalgás,, nincs kényszerítő érzés bennünk a megfelelésre, nyugodtan adjuk önmagunk és figyelhetjük meg a többieket. Még ha nem is lesz sorsdöntő találkozás életünk szerelmével egy alkalom alatt, szerezhetünk barátokat, ismerhetünk meg értékes embereket, és legfőképpen mi magunk fejlődünk, közelebb kerülve igazi önvalónkhoz.A játékot bárki játszhatja, azok is akik nem az önismereti részre koncentrálnak, hanem csak a társaságra és a hangulatra. Nem kell félni, nem túl spiri és nem mélyedünk bele a pszichoanalízisbe. 🙂  Laikusok is élvezhetik és végre bebizonyíthatjuk, hogy pár óra ismeretlenekkel micsoda élmény lehet!

A játékidő 3 óra és egyszerre 6 fő tud játszani. Figyelünk rá, hogy azonos korúakat válogassunk össze és hogy egyszerre 3 férfi és 3 nő játszon a sikeres ismerkedés érdekében.

Amennyiben érdeklődnél az Identity Társasjáték Társkereső része iránt, írj a lelecaffee@gmail.comra és figyeld az Aktualitásokat.

III. Identity Társasjáték Csapatépítésre

Kifejezetten cégeknek javasoljuk a társasjátékot csapatépítésre. Gyakorlatilag ugyanúgy működik, mint az önismereti része. A játékvezető segíti a hatékony lebonyolítást és a megfelelő kérdésekkel egészíti ki a kártyákon szereplő feladatokat. A cél, hogy a munkatársak jobban összekovácsolódjanak és közben önmagukat is jobban megismerjék. Nagyon fontos témákat jár körbe a játék: életcélokat, pozitív érzelmeket, leküzdendő hibáinkat, fejlődési lehetőségeinket, hogy mi köt össze bennünket munkatársainkkal, merre fejlődhetünk. A légkör nyugodtsága és a játék jellege miatt nincs nyomás és teljesítménykényszer a játékosokon, így önfeledtebben és egyenrangúan meg tudnak nyilvánulni egymás felé, miközben kiszakadnak a munkahelyi feladatok alól. A játék hatására fejlődik a problémák közös megoldása, erősödik az összetartás, nyitottabbá válik az egymás közti kommunikáció és javul a munkavégzés hangulata, ezáltal jobb eredmények születhetnek mind egyedi, mind csapatszinten.

Businesspeople Holding Jigsaw Puzzle

Mire használható a játék egy munkahelyen a kollégák kapcsolatában?

 • bizalom erősítésére
 • egymás jobb megismerésére
 • kapcsolatok erősítésére
 • csapatmunka harmonizálására
 • ügyfelekkel való kommunikáció fejlesztésére
 • ügyfélkiszolgálás minőségének javítására
 • ügyfél problémáinak hatékonyabb kezelésére
 • együttműködés fejlesztésére
 • egymás nagyobb mértékű elfogadására
 • pro-aktivitás fejlesztésére
 • célok megtalálására
 • stressz-oldásra
 • kommunikáció javítására
 • koncentráció fejlesztésére

Ebben az esetben is 6 fő tud egyszerre játszani és 3 órás egy játék. Természetesen házhoz tudunk menni, hogy Önöknek ne kelljen kimozdulniuk a cég épületéből, de ha igény van rá, akkor külsős helyszínen is megoldható a csapatépítés.

Amennyiben cégként érdeklődnek az  Identity Társasjáték Csapatépítő része iránt, kérjék egyedi árajánlatunk és a bővebb információkat a lelecaffee@gmail.com-on. 

Olvasd el az Élménybeszámolót is.

Mások mondták: (forrás: Facebook)

Kedves Timi! Időben kissé megkésve de annál nagyobb vehemenciával írom eme dicsérő szavakat.. Nagyon ütős volt az este. Egyszerre láttam önmagam másokban, más más szerepkörökben és élethelyzetekben. Láttam, hallottam önmagam ott legbelül. Megerősítettek a kedves résztvevők abban az örök bölcsességben amiben már rég hiszek. Minden találkozás egy üzenetet\választ hordoz számunkra. Minden új találkozás egy új és izgalmas kaland kezdete..lehet.. Köszönöm! (N.Edina)

Mi is nagyon jól éreztük magunkat a Párommal, egy igazán kellemes, jó hangulatú de ugyanakkor elgondolkodtató este volt. Érdekes volt megtapasztalni, hogy “idegen” emberek leülnek egy asztalhoz és a játék “hatására” őszintén válaszolnak, olyan kérdésekre is, melyek nem feltétlenül a felszínt érintik. Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy próbálja ki. (K.Andrea)

Nagyon tetszett a mai játék, nagyon elszaladt ez a három óra, érdekes volt látni, hogy mindenki olyan kérdéseket,kártyákat kapott ami az adott élethelyzetével ,és annak a megoldásával kapcsolatos. Nagyon jó kis önfejlesztő játék,még egy olyan “halk szavú” visszahúzódó embernek is mint nekem!:) Csak ajánlani tudom mindenkinek aki egy kicsit is szeretné megismerni önmagát ,az életének vélt vagy valós igazságait, és annak megoldásait ..(N.Zoltán)

Köszönöm szépen a mai “játékot”, nagyon jól éreztem magam. Tetszettek a kérdések, melyek kiprovokálták azt, hogy egy kicsit jobban szembe nézzek önmagammal. Érdekes volt látni és megtapasztalni azt, hogy számomra ismeretlen emberekkel mégis mennyire mély témákat lehet érinteni egy kiválóan vezetett játék közben. Mindenkinek szívből ajánlom, aki egy kötetlen, néhány órás önismereti játékra nyitott és mások gondolatainak megismerésére vágyik! (N.Balázs)

Kellemes környezetben, értő és érző figyelemmel egymás felé forduló emberek. A kérdések őszinte vállalásához (válaszhoz) kellett némi bátorság, cserébe sokat tanultam. Köszönöm nektek. (A.Judit)

Nagyon örülök, hogy részt vehettem az Identity társasjáték esten. Nagyszerű alkalom, hogy az ember jobban megismerje önmagát és megértse a benne zajló folyamatokat. Nagyon hasznosnak és egyben szórakoztatónak találtam a játékot. Barátságos környezetben és kedves emberek között sok kellemes élménnyel gazdagodtunk. Mindenkinek szívből ajánlom, hogy kipróbálja! (K.Éva)

Tímea nagyszerű szakember, én bátran javaslom bárkinek, aki lelki problémával vagy tanulási célzattal fordulna felé. Több irányban is helyt áll, úgy mint kineziológia, asztrológia, női lélek, kártyajóslás, lakberendezés, mese és művészetterápia, karrier tanácsadás. Kreatív klubot, női klubot szervez valamint nagyon jó az Identity társas-est programja is. (V.Andrea)