GYIK

Gyakran Ismételt Kérdések

I. Kineziológia

Kinek javasolt a kineziológia?

  • Aki úgy érzi, hogy egyedül nem sikerül megoldania érzelmi, életvezetési problémáit. Ha szeretne ezen hathatósan változtatni és azt látja, hogy újból és újból hasonló fájdalmas szituációk bukkannak fel életében. Aki szüleivel nincs kibékülve, úgy érzi szülei elvárásai a mai napig üldözik. Aki szeretne betegsége mögé tekinteni, megfejteni amit a lelke üzen neki a testén keresztül. Aki fél az elköteleződéstől és inkább gyermek maradna. Aki rossz szülőnek hiszi magát és nem ért szót gyermekével. Aki nagyon sokat vár el önmagától és ennek képtelen megfelelni. 

Hány éves kortól javasolt a kineziológiai kezelés?

  • 6-7 éves kortól javasolt, mert addig édesanyánkkal egy láthatatlan köldökzsinórral vagyunk összekötve és minden problémánk anyukánkon keresztül érkezik hozzánk. az ő fájdalmait, tapasztalásait, érzéseit a magunkénak érezzük és vele együtt szenvedünk , akár testileg, akár lelkileg. Tehát 6 éves korig az édesanyát kezeljük.

Egyszerre lehet két embert is kezelni vele, pl. párokat?

  • Kineziológiai kezelés mindig egyszemélyes történet, mert a saját stresszponttal ill. fájdalomponttal foglalkozunk. A gyerekkorból hozott traumák, megélések csak rólunk szólnak, eredményes feldolgozásakor nem lehet jelen senki más. Párterápiában úgy használható, ha a terápia részeként külön-külön dolgozunk a páciensekkel.

Mennyi idő után lehet érezni a hatását?

  • Egy problémára általában 5-6 oldást adok, ami elindítja a változásokat. A kineziológia egy dinamikus terápia és nem kell évekig beszélgetni ahhoz, hogy hathatós változások történjenek a páciens életében, lelki megéléseiben.  Azonban vannak esetek, mikor egyéb terápiával is kiegészítem a kezelést, ha úgy látom jónak.  Egy terápia, oldás hatása egyénenként változik, mivel lelkünk nem az elvárásaink szerint nyílik meg, ezért időt kell hagynunk a folyamatnak. 

II. Identity társas klub

Társkeresés esetén hogyan használható az Identity társasjáték?

  • Az Identity társasjáték  játékos  önismeret. A kérdései, elgondolkodtató bölcsességei sokkal alaposabban világítanak rá személyiségünk mélységeire. Ez a társasjáték csoportban játszandó és így miért ne használnánk ki az előnyeit abban, hogy számunkra potenciális partnerekkel ismerkedjünk meg kötetlenül, de mégis sokkal kreatívabban. Ha a játék végére valamelyik résztvevő szimpatikussá válik számunkra, már kötetlenül, egymás világába kicsit már betekintve tudjuk folytatni kettesben a beszélgetést.