Élménybeszámoló-Identity Társasklub 2016.02.26

Ismét eljött a péntek este, így megint Identity Társasestet tartottunk az 1000Tea nevű hangulatos teázóban. Ez alkalommal hatan gyűltünk össze.


Már második alkalommal veszek részt az Identity Társasklubon és nagyon érdekes megfigyelésekre tettem szert.

Egyrészt arra jutottam, hogy nagyon fontos a játékvezető személye és kérdései. Ugyan ez a társasjáték játszható lenne otthoni közegben is, de közel sem lenne ennyire hatékony. A játékvezető részletesebb kérdéseket tesz fel a kártya kihúzása után és ezáltal lehetetlenség egy mondatos választ adni annak aki épp sorra kerül. Mivel közösségbe játszunk, így már tényleg nem lehet elódázni a válaszokat. A plusz kérdések hatására mélyebb gondolkodás lehetséges önmagunkról és a kártya üzenetéről. Tehát a játékvezető mint moderátor van jelen és segít a legtöbbet kihozni a játékból. Azt gondolom, hogy otthoni közegben nem adnánk ennyire mély válaszokat és a kártyákat is magunknak kellene felolvasni, ami pedig elterelheti a figyelmet.  A játékvezető mindenképpen jártas valamilyen terápiában, igaz ez Tímeára is, hiszen kineziológus. Tímea segít nekünk abban, hogy bevilágítsunk elménk és lelkünk olyan sötét sarkaiba is, amire magunktól nem vállalkoznánk. Amikor pedig fény vetül ezekre a sarkokra, akkor rájövünk, hogy nincs ott semmi olyan különleges, ami másnak ugyanúgy ne lenne ott és hogy ezek a problémák megoldhatóak. Pontosan tudja, hogy hogyan és mit kell még kérdeznie a játékostól.

Másik előnye annak, hogy nem otthon játszunk a társasjátékkal, hogy kénytelenek vagyunk kimozdulni és közösségben lenni. Manapság mindenki rohan és senki sem ér rá az intimebb emberi kapcsolatok kialakítására és sokan interneten tartják a kapcsolatot, ez azonban elzárja az embert az új élményektől. Itt a három óra játékidő alatt úgy kerülünk új közösségbe, hogy rájövünk, mindenki ugyanolyan gondolatokkal és problémákkal kűzd az életében, mint mi magunk. Itt egyenlőség van és elfogadás. Mindenkit meghallgatunk és nyugodt a légkör. A játékvezető kérdései ellenére mindenki csak annyit oszt meg velünk az életéből, amennyit jónak érez, nincs nyomás rajtunk.

Nagyon érdekes megfigyelni, hogy minden társaság más személyiségekből tevődik össze és ezáltal minden csapatban hasonló jellegű kártyák kerülnek kihúzásra.  Van a csoportoknak dinamikája és mindegyik egyedi légkörrel bír. A csoporton belül pedig megfigyeltem, hogy a hasonló típusú emberek, például az érző típusok mindig egy oldalon foglalnak helyet, míg a racionálisabb típusok velük szemben. A racionális típusok hasonló kártyákat húztak és hasonló akadályokról számoltak be, míg az érző típusoknak megint más okoz nehézséget. Mivel a tudatalattink vezeti a kezünket amikor kártyát húzunk, így valóban felszínre kerülnek a problémák és nagyszerű látni, hogy valóban olyan kártyákat választunk, ami jelenleg nehézkes megélés az életünkben.

A játék végére mindenki felszabadultabb és nyitottabb szokott lenni, valamint minden alkalommal jókat nevetünk. Rájövünk, hogy mindnyájan emberek vagyunk, hasonló nehézségekkel, érzésekkel és ez tesz minket emberré. Segít abban, hogy másokat úgy fogadjunk el, ahogy vannak, miközben mélyebb önismeretre teszünk szert. Játék közben kikapcsolódhatunk és kiszakadhatunk a hétköznapi életünkből három óra erejéig.

Rengeteg felhasználási lehetőséget látok az Identity Társasjátékban. Gyakorlatilag ha a felek nyitottak, akkor bármilyen közegben játszható, természetesen a játékvezető segítségével. Legyen szó céges csapatépítésről, terápia során történő alkalmazásról, párkapcsolati problémákról, társkeresésről, mélyebb önismeretről vagy közösség építésről.

Barátoknak, új közösségeknek, társkeresőknek, üzletembereknek, szerelmeseknek mindenképp javaslom kipróbálásra az Identity Társasklubunkat.

Szerző: Villányi Andrea

Amennyiben érdeklődnél az Identity Társasklub következő időpontja után írj a lelecaffee@gmail.com-ra vagy kövesd az Aktualitásokat és a Facebook oldalunk. Jelentkezni mindig Facebook eseményen át lehetséges. Itt a honlapon az oldalsávba is kiírásra kerülnek az új alkalmak és események.


2 gondolat “Élménybeszámoló-Identity Társasklub 2016.02.26” bejegyzéshez

  1. Visszajelzés: Klubok – Lélecafé
  2. Először vettem részt az Identity játékon s nagyon hasznosnak, ugyanakkor szórakoztatónak találtam. Tímea értő vezetésével sok újat megtudhattam saját magamról és megismerhettem több érdekes és értékes embert. Köszönöm! Dr. Dombi Zsuzsa

    Kedvelés

Írd meg véleményed!