Identity próba alkalom-élménybeszámoló

2016.02.19-én tartottuk az első ingyenes Identity próba alkalmunkat az 1000Tea teázóban. Bátran mondhatom a többiek nevében is, hogy nagyon jól sikerült az első alkalom.


A csapat csak nőkből állt, talán azért is, mert elmondhatjuk, hogy az önismeret a gyengébbik nemet jobban vonzza. Heten gyűltünk össze, hogy játszunk az Identity nevű pszichológiai önfejlesztő társasjátékkal. A teázó egy nagyon barátságos és meghitt helyszín, kedves személyzettel, hangulatos világítással és finom teákkal a belváros szívében egy eldugott kapualjban.

A játék maga nagyon egyszerű szabályokból áll, ellenben a feladatai, kérdései igen sok mindenre rávilágítanak. A játékban az a csodálatos, hogy gondolkodásra és őszinteségre késztet, mindezt stresszmentes és hangulatos környezetben. A játék közben valahogy olyan érzésünk támad, hogy mindnyájan ugyanazokkal a problémákkal és kérdésekkel, félelmekkel küzdünk életünk során-függetlenül az életkorunktól és neveltetésünktől- és ez több elfogadásra, megértésre késztethet bennünket. Félelmeink alaptalan múltbeli téves berögzülésekből is fakadnak, ebben szinte minden résztvevő egyetértett. A játék folyamán mindenkit türelmesen végighallgattunk és előfordult, hogy egymástól is kérdeztünk vagy hasznos tanácsokkal láttuk el egymást.

Identity 02.jpg
A csapat

A játékvezető feladata, hogy mederbe terelje a játékot, figyelje az időt, mert fontos, hogy mindenkire egyformán sor kerüljön több körön keresztül. Nem szól közbe, csak a feladat megoldása után kérdez, ezzel segítve a résztvevőt, hogy a húzott kártyája mögött lapuló feladatokból a legtöbbet hozza ki. Nagyon gyorsan eltelt a három óra játékidő, szinte észre sem vettük, hogy ennyit ültünk egy helyben.

A végére ösztönösen közelebb kerültünk egymáshoz, feltártunk sok mindent magunkról. Rájöttünk, hogy a nyitottság, elfogadás, önmagunkhoz való őszinteség, megértés mennyire fontos tulajdonságok mindenki számára. Sokat nevettünk, beszélgettünk, ami szerintem mindnyájunk életében fontos momentum. Az emberi kapcsolatok és jellem szépségeire jól rávilágít a társasjáték, mely nemcsak terápiára és önmegismerésre, de társkeresésre és ismerkedésre is igen jól használható.

Szerző: Villányi Andrea

Amennyiben Te is szeretnél jelentkezni az Identity társas estünkre, írj a lelecaffee@gmail.com-ra és ne felejts el a hírlevelünkre feliratkozni, hogy a következő ilyen eseményen már Te is ott lehess. Lájkold Facebook oldalunkat, hogy mindig képben legyél.


2 gondolat “Identity próba alkalom-élménybeszámoló” bejegyzéshez

  1. Visszajelzés: Klubok – Lélecafé

Írd meg véleményed!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s