Nem szeret az anyád? Segít a kineziológia!

A kineziológia egy hatékony és kíméletes terápia, amely a múltban átélt és rögzült érzelmi blokkjainkat azonosítja, majd oldja fel. A módszer előnye, hogy nem tünetileg kezeli a problémát, hanem annak az okát keresi.


 

– Közismert, hogy a személyiségünket nagymértékben befolyásolhatják a múltból hozott (stressz)élmények, félelmek, negatív beidegződések, ám az esetek többségében nem tudjuk pontosan kideríteni, milyen korábbi traumákra vezethetők vissza egyes kellemetlen érzéseink, és legtöbbször nem találunk logikus magyarázatot rájuk – állítja Csiki-Szász Tímea kineziológus.

– A kineziológia a múltban átélt és rögzült érzelmi blokkjainkat azonosítja, majd oldja fel. A kíméletes módszer előnye, hogy nem tünetileg kezeli a problémát, hanem annak az okát keresi. A tudatalattinkban elraktározott információkhoz többek között az izmokon keresztül is hozzájuthatunk, ezért a kineziológia az úgynevezett izomtesztelést alkalmazza, vagyis az izmok tónusának változásából indul ki az adott probléma feltárásakor. A terapeuta gyengéd nyomást gyakorol a páciens kinyújtott karjára, miközben kérdéseket tesz fel neki. Ezekre az izmok felelnek: pozitív élmény felidézésekor az izmok megfeszülnek, keménnyé válnak, míg negatív inger esetén elernyednek.

Önismereti kirándulás

– A kineziológia alkalmazása révén hatékonyan feltárhatók az adott páciens stresszforrásai, érzelmi blokkjainak gyökerei. A kezelés során felderítjük azokat a múltbeli történéseket, élethelyzeteket, érzelmeket, amelyek befolyásolják, meghatározzák az illető aktuális problémáját. Az úgynevezett viselkedésibarométer-táblázat révén aztán felszínre hozzuk a tudat alatt elnyomott, gátló érzelmeket. A kezelés során a páciens önvizsgálatra „kényszerül”: szép lassan jobban megismeri, felfedezi önmagát, és rájön, milyen sok erő lakozik benne. A kineziológiai oldás egy érdekes kirándulás önmagunkba. A terápia megváltoztathatja az életszemléletünket és az életfilozófiánkat.

kineziologia

Stresszhelyzetben

– Azért kerestem fel Tímeát, mert az unokám születése után a lányommal rengeteg konfliktusom volt. Pedig szívesen segítettem neki, örültem a picinek, de ő ezt másként látta. Úgy érezte, nem szeretem Babukát, és kifogásokat találok, ha át kell mennem hozzájuk – meséli Farkas B. Károlyné, Éva. – Igaz, hogy nehezen fejeztem ki az érzelmeimet, és erős stressz alá kerültem, ha ezzel kapcsolatban beszélnem kell magamról. Ráadásul, amikor hozzájuk készültem, szinte egyik percről a másikra rám tört és felerősödött az allergiám. Volt olyan eset, hogy emiatt kellett lemondanom a találkozónkat, amit lányom kifogásnak vett. Úgy vélte: féltékeny vagyok Babukára, mert a baba születése óta neki, mármint a lányomnak nem jut ideje rám. Ami természetesen nem volt igaz… Szerettem volna, ha rendbe jön a kapcsolatunk, és a lányom érzi, mennyire szeretem őket.

Gyerekkori trauma okozta

– A terápia során kiderült, hogy a közelség elfogadása érzelmi stresszt vált ki belőlem, frusztrált leszek. Az allergiás reakcióm mértéke pedig attól függ, mennyire áll érzelmileg közel hozzám az adott személy illetve szituáció – folytatja Éva. – Kiderítettük, hogy egy gyermekkori érzelmi trauma áll ezek mögött. Pici koromban szüleim anyagi helyzete miatt egy évig a vidéken élő nagynénémék neveltek. Nagyon hiányoztak anyuék: úgy éreztem cserben hagytak, nem szeretnek. Később, amikor már újra együtt éltünk, sokat szorongtam, mert féltem, hogy újból megteszik ezt velem.

A lelki közelségek hatására újból és újból felszakadtak a régi sebek, és menekültem az érzelmi szituációkból. Az allergiás roham a segítségemre volt, erre tudtam hivatkozni… A terápiák során ezeket az érzelmi blokkokat oldottuk fel, és ma már nemcsak az érzelmeimet tudom jobban kimutatni, hanem lányomékkal és a szüleimmel is sokat javult a kapcsolatom. Az allergiám megszűnt, testileg és lelkileg is szabadabb, teljesebb életet élek.

Amennyiben kineziológiai kezelésre szeretnél bejelentkezni hozzám, akkor írj a lelecaffee@gmail.com-ra. Ha nem szeretnél lemaradni a friss bejegyzésekről, eseményekről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre és lájkold a Facebook oldalunkat is. 

Forrás: http://www.blikk.hu/szolgaltatas/nem-szeret-az-anyad-segit-a-kineziologia/hl6q95f

Reklámok

One thought on “Nem szeret az anyád? Segít a kineziológia!

  1. Visszajelzés: Terápiák – Lélecafé

Írd meg véleményed!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s